Om oss

Välkommen till Scandi Standard som vill inspirera dig att välja kyckling. Det är ett gott och sunt val, helt rätt i tiden. Hos oss finner du det bästa av svensk, dansk, norsk, finsk och irländsk kyckling i varumärken som Kronfågel, Danpo, Den stolte Hane, Naapurin Maalaiskana och Manor Farm. Vi är den ledande kycklingproducenten i Norden och våra produkter säljs både på de inhemska marknaderna och går på export.

I juni 2013 i skapade vi Nordens marknadsledande koncern för kycklingbaserade produkter när Scandi Standard etablerades. Bolaget bildades genom att samla de största kycklingverksamheterna i regionen i en gemensam koncern. Vi har i dagsläget en årlig omsättning om cirka 7,5 miljarder SEK och har cirka 3 000 medarbetare.

Kycklingkött har en lovande framtid och all näringsforskning pekar på en större konsumtion. Totalt rör det sig om en beräknad global volymökning på cirka 19 procent mellan 2013 till 2022. I Skandinavien äter vi en portion kyckling i veckan, vilket betyder cirka 17 kilo kyckling per person och år. Vårt mål är att inspirera människor att välja kyckling en gång mer i veckan, då kyckling är enkelt att laga, lätt att variera och ett sunt livsmedelsval. Allt detta talar för ett mer medvetet konsumentval i framtiden.

Vi ser en stabil långsiktig underliggande strukturell tillväxt inom kycklingmarknaden som ett resultat av ett antal faktorer. Kyckling är en av de mest prisvärda proteinkällor som finns idag med klara hälsofördelar i en jämförelse med fläsk- och nötkött. Vi ser ett ökat hälsomedvetande där konsumenterna efterfrågar mer vitt kött, men även i större grad efterfrågar lokalproducerad färsk kyckling. Det har även miljömässiga fördelar med avseende på energiåtgång i produktionen samt med avseende på utsläpp av växthusgaser, vilket även stödjer prisvärda produkter enligt konsumenternas efterfrågan. Scandi Standard är väl positionerat att dra nytta av denna marknadstillväxt med vår ledande position i Skandinavien.

På en marknad där vitt kött förväntas växa starkare än andra köttkategorier och med en stabil underliggande långsiktig tillväxt, kombinerat med vår marknadsledande position har vi en bra bas för vårt fortsatta arbete. Vår resa har bara börjat och vi hoppas att du vill vara med och följa oss framåt.

Fakta Scandi Standard:

  • Vi är den ledande producenten av kycklingbaserade livsmedelsprodukter i Norden och på Irland.
  • Starka varumärken i Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Naapurin Maalaiskana och Manor Farm.
  • Verksamhet med rötter som kan spåras till 1950-talet.
  • Cirka 7,5 miljarder SEK i årlig omsättning.
  • Cirka 3 000 anställda.
  • Sju huvudanläggningar: Valla i Sverige, Aars och Farre i Danmark, Jæren och Stokke i Norge, Lieto i Finland samt Shercock i County Cavan på Irland.
  • Huvudkontor i Stockholm, Sverige.